Domotica is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en informatica, telematica en robotica. Een andere benaming voor domotica is huis automatisering.

Veel mensen herinneren zich vast nog wel (of gebruiken het nog steeds) de tijd schakelaars van vroeger. Met een aantal pinnen kon men een tijd instellen waarop een apparaat aan- of uit ging. Handig voor als men op vakantie gaat. Het was dan wel telkens dezelfde lamp die iedere avond om het zelfde tijdstip aan- en uit ging. Met de aanschaf van domotica producten is dit niet langer nodig.

Domotica systemen zijn bijna eindeloos uit te breiden. Indien men kiest voor een centrale welke gekoppeld wordt op de modem/router van de vaste aansluiting, dan kan een heel tijd schema worden geprogrammeerd. Zo is dan ieder gekoppeld apparaat anders in te stellen. De nieuwste domotica systemen kunnen geleverd worden met een bewakingscamera en alarm.

Het is van groot belang om één en ander vakkundig aan te sluiten. Ik adviseer over de mogelijkheden en installeer en onderhoud dergelijke systemen, indien dit gewenst is.

Wilt u meer informatie over domotica producten, dan kunt u via de link bedrijfsinformatie contact met mij opnemen. U kunt ook meteen doorklikken naar het contactformulier